Milyen gépészeti lehetőségek vannak?

Minden medencéhez szükséges valamilyen gépészet. Ennek hiánya hamar gondokat okoz a medence vízében. Először a medence vize elkezd beopálosodni, ezután algásodni. Ezért minden esetben a medence vizét szűrni és forgatni kell.
A szűrés – forgatás kétféle módod lehetséges. Homokszűrős gépészettel, vagy belógatós szivattyúval.
Az olcsó belógatós szivattyúkkal az a gond, hogy nem alkalmasak a porszívózásra és a teljesítményük nagyon alacsony. Ezért ezt a típust kisebb körmedencékhez ajánljuk. Drágább típusokkal sokkal jobb eredményt érhet el.

Az alap gépészetek mellett, kínálatunkban megtalálható: hőszivattyú, hőcserélő, ellenáramoltató, masszázs, automata porszívó, sóbontó, automata vegyszeradagoló.

Ezeken kívül számos termék elérhető kínálatunkban: nyakzuhany, rozsdamentes létra, rozsdamentes korlát, szolártakaró, stb.

Medence vízének fűtése

Ahhoz, hogy minél tovább kitoljuk a fürdési szezont, valamilyen fűtési rendszerrel kell ellátni a medencét. Vagy ezt kombinálni medencefedéssel.

HŐCSERÉLŐ:

A medence vízének felfűtésére használatos eszköz. A kazán irányából megérkező, magas hőmérsékletű víz a medence vízével ellenáramban megy át rajta. A berendezés bordázottsága biztosítja a jó hőleadást és egyben csökkenti a lerakódások mértékét.

Bármilyen típusú és méretű medencébe megfelelő, mely rendkívül magas teljesítményre képes, de az üzemeltetési költsége nagyon gazdaságos.

HŐSZIVATTYÚ:

Működési elve: A környezetéből hőt vesz fel, ezt a hőmérsékletet megnöveli, és ezt irányítja vissza a medencébe. A hőszivattyú sikere, az alacsony rezsiköltsége.

Kérésre medence gépészetünket úgy alakítjuk ki, hogy a későbbiekben a fűtési rendszer egyszerűen telepíthető. Amennyiben később szeretné kialakítani a fűtést.

Ezeken kívül a medencefedés kiváló megoldás, ami nem csak melegít, hanem tovább melegen tartja a medence vízét, és a párolgást is nagyban megszünteti.

Hőcserélő

medence hőcserélő
medence hőcserélő

Víz tisztántartása homokszűrős gépészettel

Medencevíz megfelelő minőségéhez a legelterjedtebb homokszűrős vízforgatót használunk. A szűrő feladata a fizikai szennyeződések szűrése, forgatásnál a vegyszer keverése a medence vizével.

Homokszűrő működési elve: Van egy homokszűrő tartályunk, amibe szűrőhomok vagy szűrőüveg van, ehhez a tartályhoz csatlakozik a szivattyú, skimmer, és a befúvok.

A skimmer fölözi a vizet, ezen keresztül jut a homokszűrőbe a megtisztítandó víz.

A befúvó szerepe, hogy a skimmer felé terelje a vizet, és ezen keresztül áramlik be a megtisztított víz.

A vegyszerezést manuális és automata vegyszeradagolóval lehet elvégezni.

Medencevíz kémiai értékének beállítása:
CL érték /04-06/
PH érték /7,2/
A leírt értékek betartásával, tökéletes vízminőséget tudunk elérni.

Homokszűrő tartály

medence gépészet_divamedence