Műanyag medence - polipropilén (pp)

Az egyik legkedveltebb medence típus. Az egyszerű telepítése és kedvező ára miatt.

Az általunk gyártott műanyag medencék magas minőséget és elégedettséget nyújtanak.
A polipropilén anyag egyik nagy előnye, hogy könnyen “formázható”. Ennek köszönhetően szinte bármilyen méretben és formában tudunk medencét készíteni belőle.

Műanyag medence népszerűsége- a megfizethetősége és a megbízhatósága.
Könnyen telepíthető medence típus. Így akár már készen is megkaphatja medencéjét, amit a szállítás után akár már használatba is vehet.

Műanyag téglalap medence

A közkedvelt műanyag téglalap medencét szinte bármilyen formában és méretben elkészítjük.

A téglalap medencék sem egyhangúak. Több fajta méretben és formában készítjük. A kedvelt típusok: normál téglalap medence, külső római lépcsős medence, babszem formájú medence. De ezek sem a teljes kínálatunk. Kérhető pl.: a medence külső római lépcsővel, úgy hogy a lépcső a hosszú oldalon helyezkedik el.

Az egyenes oldalait vas merevítéssel látjuk el. A függőleges merevítéseket medence saját anyagával egyesítjük, és azt a medence falához hegesszük. Medence alján és tetején két eltérő vastagságú zártszelvénnyel hegesztjük. Az így kapott merev váz a medence stabilitását biztosítja. Ennek köszönhetően a visszatöltésnél, a medence jobban megtartja alakját, nem csavarodik el. Így biztosítva a medence alakjának megtartását.

A külső íveknél 15 cm széles padkát használunk, függők beállítása után hozzáhegesztünk a medence külső feléhez. Ennek jelentősége, hogy a medence burkolat megfelelően illeszkedjen az íveknél is. A padkákat kifúrjuk több helyen, ennek jelentősége, hogy a visszatöltésnél a beton ott is megfelelően átfolyjon, és így kössön össze.

Medence belső feltőltése

Medence római lépcső – teli lépcső – ülőpad…..

Az ábrán megpróbáltuk bemutatni a lépcső és ülőpad elhelyezését.

  1. Az első ábrán a belső római lépcső látható. Ez a típus a medence bármelyik sarkába kerülhet. Ennek elhelyezéséről a megrendelő dönt.
  2. A második ábrán az úgynevezett “teli” lépcső látható. Itt a medence rövid oldalán teljes szélességében terjed ki a lépcső.
  3. A harmadik ábra az ülőpadot elhelyezését mutatja. Ennek sincs korlátja, bárhova kérheti, bármilyen méretben. Akár az ívekben is, egy masszázs sarkot kialakítva.

Az ábrák nem teljesek, a lépcső és az ülőpad helyéről a megrendelő dönt. Nincsenek korlátok és megszabott helyek.

Medence méret: Vegyünk egy példát: egy 6 x 3 -as medence valós belső mérete: 590 cm x 290 cm. A medence alja ténylegesen 6 x 3, de mivel erre épül fel a medence oldala, ezért a medence belső a fent írt módon alakul. Téglalap medencéknél oldalanként 5 – 5 cm-el kisebb medence belseje.

Műanyag körmedence

A körmedence népszerűsége töretlen. Az öntartó tulajdonsága az egyik legnagyobb erénye.

Körmedence előnye, mint feljebb írtuk az öntartó tulajdonsága. Ez azt jelenti, hogy a medencében egyenlően oszlik el a nyomás, és ennek köszönhetően a föld felett is elhelyezhető, mindenféle támfal építése nélkül. Ennek köszönhetően, nem kell munkagödör a telepítéshez. A föld felett is elhelyezhető, de mindenképp beton talapzatra javasoljuk a letételt.

Háromféleképpen készítjük a körmedencéket.

  1. Műanyag csőperemmel
  2. Saját anyagából készített padkával, úgynevezett “saját padkás” kivitelezéssel.
  3. Süllyesztett padkával. Ezzel a megoldással, lesüllyesztett medence alkalmas a burkolatok fogadására. Pl.: műkőszegély

Saját padkás peremmel ellátott körmedencére, “szoknyát” is kérhet, amely a lambéria fogadására alkalmas. Ezzel a megoldással a kertje fénypontja lehet a medence.

Kérjen ingyenes árajánlatot.

Amennyiben felkeltette érdeklődését medencéink valamelyike. Írjon nekünk.

Műanyag medence építés